Genom vår nya samtalsstödjarutbildning får du fördjupad kunskap om vad det innebär att möta människor i en utsatt situation. I den digitala utbildningen får du bland annat lära dig om diagnosen obesitas, normkritiskt bemötande och aktivt lyssnande. Du får även ta del av praktiska övningar och en inblick i vanliga ämnen som de stödsökande vill prata om.
Som volontär i vår stödlinje får du också värdefull erfarenhet av att ge stöd till människor som upplever mobbning, diskriminering och psykisk ohälsa.
Just nu söker Obesitas Sverige samtalsstödjare till vår stödlinje via chatt och telefon. Du behöver inte ha någon särskild bakgrund eller utbildning för att bli samtalsstödjare. Det viktiga är att du tror på allas rätt till ett gott bemötande oavsett kroppsstorlek.
Du har goda möjligheter att själv styra när du vill engagera dig och hur mycket, och det finns alltid någon från Obesitas Sverige tillgänglig under passen ifall du behöver hjälp.
Uppdraget är ideellt och sker på distans. Du loggar in på en webbsida för att komma åt chatten, och om du svarar i stödtelefonen kopplas samtalen till din mobiltelefon. Chatten har öppet både dag- och kvällstider och telefonen har öppet kvällstid.
Skicka din intresseanmälan till ambassador@obesitassverige.se. Berätta om dig själv och varför du vill bli volontär hos Obesitas Sverige så kontaktar vi dig inom kort!